Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś w kremowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 4 sztuki
szalotka 2 sztuki
masło 3 łyzki
śmietana 4 łyzki
sól do smaku
pieprz do smasku
sok z cytryny4
bulion drobiowy 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś w kremowym sosie

Szalotkę kroimy wdrobną kostkę , podsmazamy na roztopionym maśle. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Ukladamy na cebulce. Obsmażamy i odwracamy. całosc podlewamy bulionem i dusimy 5 minut. Na koniec dodajemy smietane i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Podajemy rybe z sosem śmietanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 04.02.2013 09:19
bardzo lubię wszelkie łososie,ale z racji pożywności,mięso w rankingu je i tak pokonuje:(
jordi 04.02.2013 09:19
bardzo lubię wszelkie łososie,ale z racji pożywności,mięso w rankingu je i tak pokonuje:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak