Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie porowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet ryby 4 szt
por (biała część) 2 szt
smietana 18% 200 g
mąka
sól
pieprz
olej
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie porowym

Posiekane drobno pory podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy do momentu aż pory zmiękną.Można podlać wodą.
Do uduszonych porów dodajemy śmietanę a jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy go mąką.
Filety rybne oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na oliwie na złoty kolor z obu stron.Usmażoną rybę łączymy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 10.01.2014 19:13
pyszna rybka
Czyki 10.01.2014 18:01
Uwielbiam takie rybki:)smaczne danie:)
adelajda 10.11.2013 09:43
lubię rybki i por :)
Wafelek2601 02.10.2013 11:52
Musi być pyszna
caralajna 05.09.2013 07:47
smaczny pomysł
Pani Domu 27.07.2013 10:08
muszę wypróbować
Bernadeta1 07.04.2013 10:17
bardzo smaczne
Luki 07.02.2013 09:36
super
Wiesława1 06.02.2013 16:10
ciekawe
Wiesława1 06.02.2013 16:10
ciekawe
Krzysztof15 04.02.2013 16:57
pycha
Magda60 03.02.2013 21:33
smakowite
wiola333 03.02.2013 16:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak