Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka duszona z papryką, pieczarkami, jabłkiem i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 600 g
cebula 1 średnia
papryka czerwona 1 szt.
jabłko 1 twarde
pieczarki 3-4 średnie
przyprawa do zup
Kminek mielony Prymat
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka duszona z papryką, pieczarkami, jabłkiem i cebulą

Cebulę posiekać drobniutko, paprykę i pieczarki pokroić w małą kosteczkę, jabłko obrać i utrzeć na największych oczkach tarki.
Na patelni rozpuścić smalec, zeszklić cebulę, a następnie dodać paprykę - skropić płynną przyprawą do zup, dodać kminku oraz świeżo zmielonego pieprzu - mieszać 2-3 minuty, aż warzywa zmiękną.
Dodać utarte jabłka i chwilkę poddusić.
W międzyczasie obrać kaszankę z osłonek, pokroić w plasterki i dodać do warzyw.
Dusić, stale mieszając, aż kaszanka się rozpuści i połączy z resztą składników - podlać kilkoma łyżkami wody.

Podawać na ciepło, na kanapce lub jako dodatek do gotowanych/pieczonych ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.03.2013 14:52
Niebanalna kaszanka - nam zasmakowała i często powtarzamy :)
ewelinapac 03.02.2013 13:11
super pomysl
Laila2786 03.02.2013 12:50
fajny pomysł
SylwiaMagdaSabin 03.02.2013 12:45
zaskakujące zestawienie
Konczi 03.02.2013 12:41
to ja już się szykuję do Ciebie, zostaw proszę jedną porcję :D
pajbek 03.02.2013 12:29
Lubię kaszankę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak