Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki zapiekane z nadzieniem boczkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
boczek wędzony 15 dag
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki zapiekane z nadzieniem boczkowym

Kroki postępowania

1
Ziemniaczki (średniej wielkości) płuczemy, nie obieramy. Gotujemy około 20 minut. Studzimy, przekrawamy na pół, wydrążamy łyżeczką środki i zapiekamy w piekarniku około 20 minut w 180 stopni.
Krok 1 - Ziemniaczki zapiekane z nadzieniem boczkowym foto
2
Cebulkę drobno kroimy, podsmażamy na tłuszczu, dodajemy pokrojony w kostkę boczek, przyprawy. Mieszamy.
Krok 2 - Ziemniaczki zapiekane z nadzieniem boczkowym foto
3
Farszem nadziewamy ziemniaczki. Wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym. Ziemniaczki zapiekamy w piekarniku około 20 minut w 180 stopni. Smacznego!
Krok 3 - Ziemniaczki zapiekane z nadzieniem boczkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 03.02.2013 14:01
POLECAM
ewelinapac 03.02.2013 13:11
dobre
Mira85 03.02.2013 12:58
doskonałe
V_kuchareczka 03.02.2013 12:45
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak