Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kaszy z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 200 gram
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuka
bulion warzywny 500 ml
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kaszy z pieczarkami

Kaszę płuczemy pod zimną wodą.
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę.
W woku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki a następnie wsypujemy kaszę i dokładnie mieszamy. Podsmażamy przez kilka minut na dużym ogniu, co chwilę mieszając.
Następnie wlewamy połowę bulionu - dusimy, gdy kasza wchłonie bulion to dolewamy drugą połowę. Zmniejszamy płomień i doprawiamy solą i pieprzem do smaku - chwilę smażymy.
Wyłączamy płomień i na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę. Delikatnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Risotto podałam z pieczoną karkówką i surówką z buraczków.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.02.2013 09:24
pyszne!
Krzysztof15 03.02.2013 08:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak