Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety cielęce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 500 g
bułka czerstwa 50 g
jaja 1
cebula 50 g
mąka 50 g
marchew 100 g
seler 50 g
pietruszka 50 g
por 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety cielęce

- Oczyścić włoszczyznę i ugotować z niej wywar
- Sporządzić mase mieloną
- Wyporcjować po ok50g
- Uformowac pulpety
- Obtoczyć w mące
- Wkładać do wrzącego wywaru i gotować
- Podawać z ryżem, jarzynami z wody , surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak