Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe Spaghetti Bolognese

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
przecier pomidorowy 500 ml
bulion wołowy 150 ml
marchew 2 szt
seler mały 1 szt
pietruszka korzeń 1 szt
cebula 2 szt
czosnek ząbki 3 szt
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
spaghetti razowe 500 g
parmezan do posypania
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe Spaghetti Bolognese

Warzywa korzenne obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę kroimy w kostkę ,a czosnek przeciskamy przez praskę.Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę, chwilę przesmażamy. Dorzucamy czosnek i chwile smażymy, posypujemy słodką papryką. Wrzucamy mielone mięso i smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy warzywa i wszystko razem chwilę smażymy . Całość zalewamy bulionem i dusimy ,aż warzywa zmiękną. Następnie zalewamy wszystko przecierem pomidorowym i dodajemy sporą ilość oregano. Ogień zmniejszamy do minimum i dusimy do uzyskania gęstego sosu. Makaron gotujemy al dente mieszamy z sosem a całość posypujemy tartym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 26.01.2013 17:33
oj zjadałabym takie:)
Pomocnik 26.01.2013 16:48
świetne
SylwiaMagdaSabin 26.01.2013 16:37
super
gosia56 26.01.2013 16:04
NAPEWNO PYSZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak