Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z suszonymi morelami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
suszone morele 8 sztuk
sól
pieprz
czosnek w kostce
masło 1 łyżka
smietana 18% 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z suszonymi morelami

Duży płat mięsa z indyka płuczemy, przekrawamy na pół i rozbijamy delikatnie (najlepiej pod folią) na większy kawałek; doprawiamy solą, pieprzem i kosteczką czosnkową.

Suszone morele układamy na rozbity kawałek i zawijamy w roladę, przekładamy do garnka, smarujemy roladę masłem, podlewamy wodą i pieczemy w temperaturze 250 stopni około 50 minut, podlewając od czasu do czasu sosem z pieczenia. Po 50 minutach dodajemy śmietanę i dusimy całość jeszcze około 10 – 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.01.2013 19:21
mmmm pychotka! Uwielbiam takie dania :)
KasiaK90 25.01.2013 19:16
pyszniutka
Zdzisław 25.01.2013 17:00
ale smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak