Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto marchewkowe z nutą piernikową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dkg
marchew 20 dkg
cukier 20 dkg
orzechy włoskie 10 dkg
jajko 3 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej roślinny 150 ml
kandyzowane owoce 15 dkg
polewa czekoladowa
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto marchewkowe z nutą piernikową

Marchew utrzeć na tarce, orzechy posiekać. Całe jaja ubic z cukrem na puszystą masę, mąkę wymieszać z proszkiem, sodą i przyprawą, dodawać na przemian do masy z olejem ciągle miksując. Następnie dodać orzechy, część owoców (trochę zostawić do dekoracji) i marchew. Wszystko wymieszać i wlać do korytka wcześniej wysmarowanego tłuszczem. piec w temperaturze 180 stopni około 50-55 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu polać polewą i posypać resztą owoców.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 28.01.2013 11:06
ciekawy pomysł
Krystyna32 27.01.2013 08:31
extra
kasiek 24.01.2013 21:52
pyszotka
Pyszota 24.01.2013 21:27
rewelacja
Dorota59 24.01.2013 20:44
jeszcze nie robiłam marchewkowego ciasta, ale chętnie wypróbuję
kokoszka
kokoszka 24.01.2013 20:36
dobre
gosia561 24.01.2013 20:28
dobra przyprawa do tego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak