Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka indycza z sosem piwnym.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 3-4 szt.
majeranek
sól
pieprz
piwo 1 szkl.
mąka 1,5 łyżki
woda 3/4 szkl.
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka indycza z sosem piwnym.

Kroki postępowania

1
Odrobiną oleju wysmarować naczynie żaroodporne i włożyć do niego przyprawione golonki.
Krok 1 - Golonka indycza z sosem piwnym. foto
2
Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni. Włożyć przykryte naczynie z mięsem, a po 20-30 minutach podlać szklanką piwa.
Krok 2 - Golonka indycza z sosem piwnym. foto
3
Trzymać jeszcze godzinę lub półtora godziny w piekarniku. (po godzinie sprawdzamy czy mięso jest już dobre)
Krok 3 - Golonka indycza z sosem piwnym. foto
4
Tłuszcz z piwem z naczynia przelewamy do garnka. Z wody i mąki zrobić zaklepkę.
Krok 4 - Golonka indycza z sosem piwnym. foto
5
Zaciągnąć sos i zagotować.
Krok 5 - Golonka indycza z sosem piwnym. foto
6
Piwnym sosem polać ziemniaki. Można też polać golonkę.
Krok 6 - Golonka indycza z sosem piwnym. foto
7
Smacznego :)
Krok 7 - Golonka indycza z sosem piwnym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 24.01.2013 11:21
Zapowiada się pyszny obiad:)
Grazia 24.01.2013 11:19
smaczne:)
Vanilla
Vanilla 24.01.2013 10:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak