Przepis i sposób przygotowania na: Cannoli z pistacjami
Kroki postępowania
Ricottę mieszamy z cukrem pudrem, czekoladą, skórką z pomarańczy i sokiem z limonki oraz ekstraktem z wanilli.
mąka pszenna | 2 szklanki |
cukier | 3 łyżki |
kakao | 1 łyżeczka |
cynamon | 1/2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
olej | 3 łyżki |
ricotta | 500 g |
cukier puder | 3/4 szklanki |
ekstrakt z wanilli | 1 łyżeczk |
skórka z pomarańczy | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
roztopiona czekolada | 1 łyżka |
drobno posiekane pistacje | 1 garsc |
roztopiona czekolada | 50 g |
cukier puder | 1 sztuka |
wino deserowe | 3/4 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: