Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki konserwowe do sałatki i do barszczu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki
woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 30 dag
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki konserwowe do sałatki i do barszczu

Buraczki gotujemy w łupinach, studzimy, obieramy.
Składniki zalewy gotujemy. Do gotującej się zalewy dodajemy buraczki i gotujemy je w zalewie około 10 minut. Gorące przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.
Buraczki są świetnym dodatkiem do czerwonego barszczu, do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 14.03.2013 15:12
smaczne buraczki
msmors 31.01.2013 09:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak