Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z sokiem porzeczkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Główka czerwonej kapusty 1 kg
sok z czerwonej porzeczki 0,5 szklanki
masło 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
wino czerwone 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z sokiem porzeczkowym

Kapustę oczyszczamy, szatkujemy, solimy, oprószamy pieprzem i przekłądamy do rozgrzany tłuszcz. Dodajemy ocet i sok porzeczkowy. Dusimy ok. 60 min. podlewając winem.Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Sok z czarnej porzeczki możemy zastąpić domową galaretką porzeczkową przygotowywaną na zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak