Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI INDYCZE NADZIEWANE BEKONEM I OGÓRKIEM

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 gram
bekon 4 plastry
ogórek konserwowy 4 szt
ser ementaler 4 szt
pieprz do smaku
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia
mąka 2 łyzki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI INDYCZE NADZIEWANE BEKONEM I OGÓRKIEM

Filet indyczy opłukać,osuszyć i pokroić w plastry.Przykryć folią i rozbić tłuczkiem na cienkie plastry.Oprószyć solą i pieprzem i posmarować musztardą.
Na każdym ułożyć plaster sera,szynki i ogórek konserwowy.Zwinąć w roladkę i
opanierować w mące jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć na wolnym ogniu,przewracać aby każda strona obsmażyła się na złoty kolor i nie były w środku surowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.10.2013 07:37
fajny przepis
pajbek 22.05.2013 14:08
Wyglądają bardzo pysznie :-)
IZABELA29 22.05.2013 08:54
pysznie ......
alaaa 25.04.2013 21:43
fajnie wygląda ten ogórek,pomysłowo
Joanna23 21.04.2013 19:02
pyszne roladki
Anna169Hosz 13.04.2013 20:08
Wyglądają bardzo smakowicie.
misia53 29.03.2013 00:58
świetne roladki, może by tak na święta....
anemon 09.03.2013 14:12
Apetyczny pomysł na roladki.
ben-ka 26.02.2013 00:00
pyszności!:)
Klausia 20.02.2013 17:06
wspaniała przystawka :D
smakoszek 10.02.2013 16:10
pyszne roladki
anemon 02.02.2013 17:22
Obecność ogórka trochę zaskakuje, ale roladki w przekroju prezentują się znakomicie.
kate.500 30.01.2013 08:13
pysznosci
Krystyna32 29.01.2013 12:09
pycha
treonina 28.01.2013 19:23
coś wspaniałego!
AURELKA 28.01.2013 19:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak