Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z fasoli z puszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 1 szt
jajko 2 szt
rodzynki 0,3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki z czubkiem
jogurt naturalny 2 łyżki
miód 4 łyżki
olej 1 łyżka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z fasoli z puszki

Fasolę odsączamy z zalewy, przepłukujemy na sicie pod bieżącą wodą, odsączamy, miksujemy blenderem. Do powstałej papki dodajemy jajka, obranego i pokrojonego na małe kawałki banana i wszystko dokładnie ponownie miksujemy. Do ciasta dodajemy proszek do pieczenia, kakao, miód, jogurt naturalny oraz olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy foremki keksowej i pieczemy ok. 35 min w temp. 160 stopni C. Zamiast rodzynek możemy do ciasta dodać suszone śliwki, morele a także dodatkowo 5-6 kostek drobno posiekanej czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 22.03.2013 22:59
Przepis dostałam od koleżanki a właściwie to wpadłam do niej kiedy akurat to ciasto przygotowywała i później po upieczeniu miałam okazję je spróbować. Smakowało mi, poprosiłam o przepis, w domu piekłam jak do tej pory raz. Zakalec mi nie wyszedł /u koleżanki ciasto również było udane/ ale faktycznie zawsze użyta była fasola czerwona.
22.03.2013 17:00
czy jest różnica jakiej fasoli dodamy? użyłam białej - ciasto nie wyrosło , zrobił się straszny zakalec:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak