Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z wiśniówką i karmelizowaną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 0,5 kg
cebula 1 duża
miód 1 łyżka
wiśniówka 2 kieliszki
bulion drobiowy 0,5 kubka
mąka pszenna 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej roślinny 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z wiśniówką i karmelizowaną cebulką

Na patelni rozgrzać olej roślinny, dodać cebulkę, chwilkę podsmażać, dodać miód i dalej podsmażać ma małym ogniu. W tym czasie oprószyć oczyszczoną wcześniej wątróbkę solą, pierzem i mąką. Dodać wątróbkę do cebulki na patelnię, podsmażać około 3 min, po czy dodać wiśniówkę, paprykę ostrą i tymianek, podsmażać dalej około 8 min podlewająć co jakiś czas bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 28.01.2013 17:37
Fajny przepis.
fotoviderek 28.01.2013 14:49
Przepis super. Pycha :)
Iwka 28.01.2013 14:41
smacznie
Gracer 28.01.2013 13:47
rewelacyjne połączenie, kiedy ten obiadek ? :D
ONY_za_kare 28.01.2013 13:28
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak