Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różnokolorowa sałatka z czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1/2 szt
sałata karbowana 5 liści
pomidory 3 szt
ogórki 2 szt
cebula 1 szt
ser feta 1/2 op
rzodkiewka 1 pęczek
czosnek marynowany 1/2 op
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 op
oliwa 4 łyżki
bazylia
oliwki zielone 1/2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Różnokolorowa sałatka z czosnkiem

Sos grecki mieszamy z oliwą z oliwek i z bazylią. Warzywa dokładnie myjemy. Sałaty rwiemy na kawałki, przekładamy do dużej miski, dodajemy pokrojone pomidory, ogórki, rzodkiewki, cebulkę. Ser feta odsączamy od zalewy, kroimy na kwadraciki i dodajemy do warzyw. Oliwki i czosnek odsączamy i dodajemy całe do sałatki, mieszamy wszystko razem. Polewamy sałatę i warzywa wcześniej przygotowanym sosem, mieszamy dokładnie, dodajemy grzanki, na końcu dodajemy grzanki czosnkowe i potem delikatnie jeszcze mieszamy składniki. Od razu podajemy do zjedzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 30.01.2013 09:55
polecam, jest pyszna
Kasia35 28.01.2013 08:40
kolorowe zdrowie :P
Isia 27.01.2013 23:55
pychota
kasiaw 27.01.2013 21:51
pięknie wygląda
kokoszka
kokoszka 27.01.2013 21:38
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak