Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane roladki ziemniaczane z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
masło 1 łyżka
sól
margaryna do smarowania formy
tuńczyk 1 puszka
śmietana kremowa 30% 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane roladki ziemniaczane z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażam tuńczyka zalanego śmietaną z dodatkiem pociętego w plastry czosnku.
Krok 1 - Zapiekane roladki ziemniaczane z tuńczykiem foto
2
Ugniatam ziemniaki z masłem, przyprawami do ziemniaków i solą. Dodaję mąkę i ponownie ugniatam na do uzyskania spójnej masy.
Krok 2 - Zapiekane roladki ziemniaczane z tuńczykiem foto
3
Wysmarowuję blachę margaryną. Z ziemniaków ugniatam małe placuszki (jeśli źle się ugniatają wystarczy dodać mąki). Na środku kładę tuńczyka. Zwijam boki i zagniatam górę oraz dół. Delikatnie roluję w dłoniach. Układam na blaszce.
Krok 3 - Zapiekane roladki ziemniaczane z tuńczykiem foto
4
Zapiekam w temp. 180 st. przez 20 minut. Podaję z buraczkami.
Krok 4 - Zapiekane roladki ziemniaczane z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 30.05.2013 22:51
Bardzo chętnie wypróbuję ten przepis :)
EWI 01.03.2013 13:23
pyszności, muszę zrobić
Rafał10 28.01.2013 21:39
ziemniaczki z niespodzianką :) super połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak