Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z fasolką i kiełbasą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 450-500 g
kiełbasa śląska 2 sztuki
pieczarki 300 g
cebula 1 sztuka
śmietana 2-3 łyżki
keczup 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser żółty 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z fasolką i kiełbasą

Fasolkę gotujemy krótko w osolonym wrzątku. Kiełbasę kroimy w plastry lub półplastry i przesmażamy na suchej patelni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, przesmażamy na tłuszczu który został po smażeniu kiełbaski (jeśli była chuda i na patelni nic nie zostało, trzeba dodać łyżkę oleju). Wszystkie składniki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z keczupem, dodajemy sól, pieprz i zioła, mieszamy i polewamy składniki. Ser żółty ścieramy na tarce lub kroimy w plastry i wykładamy na zapiekankę. Pieczemy ok 25 minut w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.08.2013 07:27
apetyczna zapiekanka
cooleczka 14.02.2013 11:53
zapowiada się ciekawie
IwonaKa 11.02.2013 23:38
bardzo smaczna
Wafelek2601 02.02.2013 11:38
Bardzo dobra
Ada-Gaba 02.02.2013 06:49
godne wypróbowania
pestka 01.02.2013 14:47
bardzo dobra
Botwinka 20.01.2013 17:32
świetna zapiekanka
mysza75 20.01.2013 17:02
Uwielbiam takie zapiekanki :-)
gosia561 20.01.2013 12:27
świetna zapiekana
malaczarna23 20.01.2013 11:26
wydaje sie smaczna,choć takiej jeszcze nie jadłam
magdziorka6 20.01.2013 11:24
fajna
cukiereczek 20.01.2013 11:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak