Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w marynacie miodowo-musztardowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
oliwa 1/3 szkl
miód 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w marynacie miodowo-musztardowej

Kroki postępowania

1
Do miseczki wlewamy oliwę, roztopiony miód, musztardę rosyjską oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Udka w marynacie miodowo-musztardowej foto
2
Umyte i osuszone udka dajemy na talerz i smarujemy przygotowaną marynatą.
Krok 2 - Udka w marynacie miodowo-musztardowej foto
3
Następnie udka dajemy do garnka, przykrywamy i odstawiamy na 6 godzin do lodówki.
Krok 3 - Udka w marynacie miodowo-musztardowej foto
4
Po tym czasie udka przekładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 1 godziny.
Krok 4 - Udka w marynacie miodowo-musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.11.2013 07:58
smaczne miesko
Pani Domu 20.03.2013 09:52
pyszne mięsko
Wacław 19.03.2013 09:10
ja też lubię takie !
misia53 31.01.2013 01:16
bardzo takie lubię
misia53 31.01.2013 01:16
bardzo takie lubię
misia53 31.01.2013 01:15
bardzo takie lubię
ben-ka 30.01.2013 09:55
to coś dla mnie,uwielbiam drób z nutą miodu.
Łukasz15 19.01.2013 22:47
Przepyszne
monika141 19.01.2013 10:23
pycha
Ewa6274879 18.01.2013 23:08
ostre, z chrupiącą skórką... pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak