Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem truskawkowy do ciasta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 0,5 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat
truskawki 1 (zmiksowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem truskawkowy do ciasta

Ubijamy dobrze schłodzona śmietanę na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i dalej ubijamy chwilkę. Dodajemy żelatynę i zmiksowane truskawki i mieszamy. Dałam odrobinę czerwonego barwnika dla koloru, ale nie trzeba go dawać. Odstawiamy krem na ok 2 godziny, aż zgęstnieje. Takim kremem przekładamy np. biszkopt lub dajemy do innych deserów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 17.01.2013 21:44
Wygląda efektownie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak