Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka zupa pieczarkowa z kiełkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
marchew 2 szt
rosół drobiowy 2 l
śmietana
masło 1-2 łyżki
sól
pieprz
kiełki brokuła 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: lekka zupa pieczarkowa z kiełkami

Kroki postępowania

1
pieczarki umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce, podsmażyć na rozgrzanym maśle
Krok 1 - lekka zupa pieczarkowa z kiełkami foto
2
do gotującego się rosołu dodać startą marchew i podsmażone pieczarki, gotować około 15 minut, doprawić do smaku, zabielić śmietaną
Krok 2 - lekka zupa pieczarkowa z kiełkami foto
3
podawać z kiełkami
Krok 3 - lekka zupa pieczarkowa z kiełkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 15.03.2013 00:04
Wykwintnie ta zupka wygląda
ben-ka 14.03.2013 09:39
ja lubię zupki,Twoja tez by mi bardzo smakowała.
kuklik 18.01.2013 15:39
fajny pomysł
owca441 17.01.2013 20:43
no no samo zdrowie
mitek111 17.01.2013 20:34
lubię zupę pieczarkową a ta jest na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak