Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z wędzonym boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 80 dkg
boczek wędzony 40 dkg
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
koper 1 łyżka
pieprz
sól
cebula
smalec 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z wędzonym boczkiem

Kroki postępowania

1
Umyty i osuszony karczek mielimy maszynką do mięsa razem z czosnkiem. Tak samo mielimy wędzony boczek.
Krok 1 - Pieczeń z wędzonym boczkiem foto
2
Do miski dajemy zmielone mięsa razem z przyprawami, jajkami, bułką tartą oraz posiekanym koprem.
Krok 2 - Pieczeń z wędzonym boczkiem foto
3
Pokrojoną w kostkę cebulkę rumienimy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy do miski. Wszystko dokładnie wyrabiamy.
Krok 3 - Pieczeń z wędzonym boczkiem foto
4
Dajemy do foremki. Na mięsko dajemy liście laurowe i pieczemy ok. 1 godziny w temp. 190 stopni. Wyciągamy chłodzimy i zimne dajemy do lodówki, aby pieczeń stężała.
Krok 4 - Pieczeń z wędzonym boczkiem foto
5
Kroimy w kromki
Krok 5 - Pieczeń z wędzonym boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.01.2014 13:15
swojska pieczeń o wiele lepsza niż ta ze sklepu
ben-ka 16.01.2014 10:17
Muszę zrobić,to by mi smakowało.
mirosława4 09.09.2013 14:45
bardzo dobra zjadłoby się :)
pajbek 10.02.2013 12:57
Dobre jedzonko :-)
Bernadeta 27.01.2013 11:11
bardzo smaczne
Wafelek2601 24.01.2013 09:41
Ja robię podobną pieczeń, boczek wędzony nadaje jej świetny smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak