Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto porzeczkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 20 dkg.
masło lub margaryna 1/2 kost.250g.
twaróg 1 kg.
sok z cytryny 1 łyżka
śmietana 30% 1/2 szkl.
cukier 1/2 szkl.
porzeczka czarna mus 1/2 l.
brzoskwinia
galaretka brzoskwiniowa
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto porzeczkowe

biszkopty pokruszyć i połączyć z roztopionym masłem lub margaryną,następnie wyłożyć na dno wysmarowanej tortownicy wstawić do schłodzenia do lodówki.Twaróg zmiksować z cukrem,śmietaną i sokiem z cytryny,żelatynę rozpuścić i wlać do masy serowej wymieszać,podzielić masę na 2 części,jedną część wylać na schłodzony spód biszkoptowy i ponownie schłodzić,do drugiej odłożonej części masy dodać mus porzeczkowy wymieszać i wyłożyć na schłodzoną masę biszkoptowo-serową,udekorować plasterkami brzoskwini i zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w 1,5 szklanki wrzątku,wstawić do lodówki do schłodzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.07.2013 00:29
Jeśli są porzeczki - to ciasto będzie na pewno pyszne!
artur7 04.02.2013 06:26
lubię ciasta z owocami
Katarzyna/kate1980 25.01.2013 21:49
na pewno wypróbuję
treonina 22.01.2013 19:25
podoba mi się :-)
Lemon 22.01.2013 16:24
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak