Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
mięso mielone 400 g
bulion warzywny 500 ml
marchew 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 200 g
pietruszka zielona
majeranek 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami

Mięso mielone pomieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku posiekanym czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj z niego małe kształtne kulki. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną w kostkę cebulę, marchew oraz ziemniaki. Do osobnego garnka przelej 500 ml bulionu - może być z kostki - i dodaj obrane i pokrojone pieczarki. Wywar zagotuj z pieczarkami. Następnie do wywaru dodaj usmażone pulpety z warzywami. Gotuj około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Zupę można doprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 22.01.2013 23:53
ale dobra
Vanilla
Vanilla 22.01.2013 15:43
pycha
Alex_M 22.01.2013 14:50
fajna :)
gosia56 22.01.2013 14:48
napewno pyszna
jolanta19 22.01.2013 14:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak