Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna kapusta kiszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 opakowanie
marchew 1 sztuka
rzodkiew biała 5 sztuk
cebula biała 1 sztuka
szczypior 1/2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna kapusta kiszona

Kapustę kiszoną drobno siekamy i przekładamy do dużej miski. Następnie dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę rzodkiewkę i cebulą oraz startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do reszty. Wszystkie składniki doprawiamy solą i pieprzem oraz cukrem i zalewamy olejem. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Podajemy jako surówkę do drugiego dania obiadowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.02.2013 07:33
Dobra zdrowa rzecz. Lubię bardzo :)
gosia1988 03.02.2013 10:51
Świetna
marcia7 21.01.2013 21:15
dobra do obiadu
Zdzisław 21.01.2013 21:01
lubię taką kiszoną surówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak