Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka tarta z figą na słono

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka parmeńska 4 plastry
figi 2 sztuki
rukola 1 garść
pieprz 1 szczypta
orzechy 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka tarta z figą na słono

Płat ciasta francuskiego ułożyć na papierze do pieczenia.
Ponakłuwać widelcem środek.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st C przez 15-20min
Figi pokroić w plasterki.
Na upieczonym spodzie ciasta układać rukolę, pokrojone plasterki szynki, figę, posypać świeżo zmielonym pieprzem i orzechami. Pokroić na mniejsze kawałki, podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 02.09.2013 17:22
wgląda przepięknie, do tego bardzo fajne połączenie smaków
Lemon 21.01.2013 13:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak