Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z chleba z pieczarkami, szynką i serem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 1/2 bochenka
pieczareki całe 450 g
cebula 1 szt
szynka 6 plastrów
ser 50 g
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z chleba z pieczarkami, szynką i serem

Pieczarki i cebulkę kroimy, podsmażamy na oleju. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę kroimy w paseczki, ser trzemy lub kroimy w małe plasterki, a chleb kroimy na kromki. Na każdej kromce układamy porcję pieczarek, kilka pasków szynki i opruszamy serem. Kromki wykładamy na dużej blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C aż ser się roztopi. Podajemy z ulubionymi sosami lub keczupem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 21.01.2013 12:47
właśnie takie lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak