Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gotowanych buraków: z serkiem, roszponką i prażonymi migdałami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki pieczone lub gotowane 3 sztuki
roszponka 1 garść
migdały w płatkach 20 g
oliwa 1 łyżka
sos balsamiczny 1 łyżka
ser kozi 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gotowanych buraków: z serkiem, roszponką i prażonymi migdałami

Buraki piec w piekarniku przez 45 min będą smaczniejsze niż gotowane.
Wystudzić, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
Na patelni uprażyć migdały na złoty kolor.
Na talerzu ułożyć świeżą roszponkę lub rukolę. Dodać buraczki, i pokruszony ser.
Skropić sosem balsamicznym i oliwą z oliwek.
Posypać prażonymi migdałami, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sandra9 21.01.2013 11:12
wygląda bardzo zachęcająco tylko czy nie za bardzo pobrudzi i buzi?
cukiereczek 21.01.2013 11:06
brzmi smacznie
Paolcia 21.01.2013 10:28
nie przepadam za gotowanymi burakami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak