Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy kefirowe z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 5
kefir 2 szklanki
mąka 2 szklanki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy kefirowe z jabłkami

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce (duże oczka). Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Wbijamy żółtka, wlewamy kefir. Całość mieszamy. Jabłka dodajemy do ciasta. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pianę połączyć z ciastem. Na patelni na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką ciasto, formując średniej wielkości placki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Ciepłe placki posypałam cukrem pudrem. Z podanych ilości składników wychodzi około 20 placuszków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 24.02.2013 09:15
super
fotoviderek 24.01.2013 12:04
Racuchy przepyszne :)
monisia1977 20.01.2013 16:30
dobre
Rafał10 20.01.2013 15:46
palce lizać :)
Piotr-21 20.01.2013 15:39
pyszniutkie
Barbara/zuza22_85 20.01.2013 15:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak