Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem brokułowo pietruszkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka korzeń 1 szt.
kostka rosołowa 2 szt.
ser żółty
płatki migdałowe 4 łyżeczki
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem brokułowo pietruszkowa

Kroki postępowania

1
Gotujemy brokuły i pietruszkę w 2 litrach wody z 2 kostkami bulionowymi. Użyłam całego opakowania mrożonych brokułów i jednej dużej pietruszki.
Krok 1 - Zupa krem brokułowo pietruszkowa foto
2
Na suchej patelni rozgrzanej prażymy płatki migdałowe. Musimy uważać, bo łatwo przypalić migdały.
Krok 2 - Zupa krem brokułowo pietruszkowa foto
3
Gdy warzywa ugotują się, miksujemy blenderem. Przyprawiamy do smaku pieprzem świeżo zmielonym i solą, a także kucharkiem.
Krok 3 - Zupa krem brokułowo pietruszkowa foto
4
Podajemy z tartym serem i płatkami prażonymi migdałów. Przyozdabiamy np liśćmi szpinaku.
Smacznego :)
Krok 4 - Zupa krem brokułowo pietruszkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 24.04.2013 21:58
smacznie wygląda
Babciagramolka 13.01.2013 20:00
Pięknie się prezentuje
Kasnaj 13.01.2013 19:03
super, uwielbiam kremiki
cooleczka 13.01.2013 19:02
ale ma ładny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak