Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pasztetowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba 1 szt
serce 1 szt
płuca 1 szt
podgardle 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
majeranek
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 200 g
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
cebula 3
kasza manna 500 g
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pasztetowa

Kroki postępowania

1
Serce, płuca i podgardle ugotować z zielem i liśćmi i kucharkiem. Wątrobe wrzucić do gotującego się mięsa na 10 min, aby tylko zaparzyć. Ugotowane mięso zmielić bardzo drobno wraz z cebulą.
Krok 1 - Domowa pasztetowa foto
2
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy do smaku i litr rosołu pozostałego z gotowanego mięsa. Dokładnie mieszamy, masę przekładamy do osłonek.
Krok 2 - Domowa pasztetowa foto
3
Końce dokładnie wiążemy, wrzucamy do prawie gotującej się wody i parzymy przez 45 min. nie doprowadzamy do zagotowania. Wyjmujemy, studzimy.
Krok 3 - Domowa pasztetowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 30.09.2013 11:58
oj zjadłabym z przyjemnością :-)
Grazyna0211 05.09.2013 12:57
taka domowej roboty na pewno jest bardzo smaczna
ben-ka 27.04.2013 08:02
Nigdy sama pasztetowej nie obiłam.pewnie by mi smakowała.
olkaaa 12.02.2013 09:26
muszę spróbować
Wacław 10.02.2013 11:00
nie ma jak swojskie wyroby,pycha !
Mirka-Ludomila 09.02.2013 08:09
przepyszna
teresa18 17.01.2013 19:39
doskonała
misia53 17.01.2013 14:05
o, ja taką lubię
babajaga1969 13.01.2013 17:01
najlepsza do chlebka
ziutula
ziutula 13.01.2013 15:43
i można dobra pasztetową zrobić..
cukiereczek 13.01.2013 15:22
najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak