Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kabanosem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podwójna pierś kurczaka 1
kabanos 1
lisc pora zielony 1
marchewka 1/2
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kabanosem

Kroki postępowania

1
Każdą pierś kurczaka dokładnie myjemy i rozbijamy na duży kotlet. Przyprawiamy z każdej strony pieprzem i solą. Na środek piersi układamy obgotowany przez 3 minutki zielony liść pora.
Krok 1 - Roladki z kabanosem foto
2
Następnie układamy kabanosa oraz marchewkę pokrojoną w wąskie i długie słupki. zawijamy roladkę, obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Roladki z kabanosem foto
3
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Roladki z kabanosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.12.2013 09:10
podoba mi się , tylko czy ten por nie jest za twardy podczas jedzenia
Katarzyna/kate1980 13.01.2013 15:58
pomysłowe
Poison1988 13.01.2013 11:23
chętnie bym taką podkradła :D
Juleczka20 13.01.2013 10:13
pięknie podane i bardzo smakowite
aginaa 12.01.2013 21:24
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak