Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki z chrzanem i z majonezem.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 spore sztuki
chrzan tarty 1,5 czubatej łyżeczki
majonez
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki z chrzanem i z majonezem.

Marchewki opłukałam i dokładnie oskrobałam.Starłam marchewki na tarce na dużych oczkach.Do startej marchewki dodałam chrzan i majonez.Doprawiłam szczyptą pieprzu i solą do smaku.
Surówkę można jeść od razu,ale jak się jej da godzinkę na odleżenie w lodówce, to jej smak się wyostrzy. Można ją wykorzystać, zjeść na każdy sposób – zarówno samą, jak i jako dodatek do obiadu z kawałem mięsa, przyjemnie smakuje także z rybą. Ja często ją jadam położoną na chleb w ramach smarowidła, pasty do pieczywa i też pasuje.
Taka surówka jest na zimę,ale nie tylko, świetna, marchewka poprawi koloryt skóry,a chrzan podkręci termoregulację i przemianę materii.Do tego jest po prostu bardzo smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 20.10.2013 01:32
bardzo smaczna i szybka obiadowa surówka
Sylwia26 12.01.2013 10:42
smaczne i zdrowe
gosia561 12.01.2013 10:04
może być niezłą
ONY_za_kare 12.01.2013 09:56
proste i smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak