Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z żołądków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 70 dag
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
ziele angielskie 5 zieli
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
marchewka 1/2 szt
pietruszka 1/2 szt
majeranek 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
woda 2 l
mąka 2 łyżki
śmietana 18 proc 200 ml
woda wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: sos z żołądków

Żołądki gotujemy , odcedzamy i kroimy w paski , zalewamy dwoma litrami wody. Zagotować do miękkości z warzywami, marchewką i pietruszką pokrojoną w kosteczkę , liściami laurowymi , zielem angielskim . Podbijamy mąką z wodą tak aby utworzył się nam sos dodając śmietany . Doprawiamy go majerankiem , Kucharkiem i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.02.2013 14:47
ślinka cieknie !
gosia56 14.02.2013 14:17
napewno pyszny .
Katarzyna59 12.02.2013 10:23
super
ONY_za_kare 07.02.2013 09:25
pychotka:)
babi17 19.01.2013 16:13
dobry sos nie jest zły
monisia8585 17.01.2013 15:50
uwielbiam podroby a ten sosik jest na pewno pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak