Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki pietruszki i cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 6 sztuk
korzeń pietruszki 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
woda odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki pietruszki i cebuli

Cebulę kroimy w piórka, przekładamy np. do woka i smażymy na maśle do zrumienienia. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, dorzucamy do cebuli. Całość zalewamy odrobiną wody i smażymy do miękkości. Surówkę podajemy na ciepło lub zimno.
RADA: jeśli ktoś woli może surówkę dowolnie doprawić do smaku, ale według mnie nic więcej jej nie trzeba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.02.2014 11:45
smaczny dodatek do obiadu
IwonaKa 12.08.2013 14:00
uwielbiam takie suróweczki do obiadu,samo zdrowie
IZABELA29 02.03.2013 12:49
czasami wole taka na ciepło ,warto urozmaicać posiłki
Ewelina38 10.02.2013 17:44
same plusy: szybko, smacznie, zdrowo :)
Aleksandraa 26.01.2013 16:42
w sam raz do obiadu :)
Alex_M 17.01.2013 14:51
musze wyprobowac! zawsze jadlam taka na surowo ;)
Iwka 17.01.2013 13:49
pycha
ONY_za_kare 17.01.2013 12:48
smaczne, proste i zdrowe!
Danost 17.01.2013 12:47
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak