Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na zimę z chrzanem

5.0
(181)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 3 kg
ocet 10 % 4 łyżki
cukier 4 łyżeczki
chrzan tarty 4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na zimę z chrzanem

Buraczki gotujemy ze skórką, nastepnie chłodzimy, obieramy i ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach. Do buraczanej papki dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 27.11.2013 15:12
Uwielbiam takie domowe buraczki
mariel78 11.10.2013 21:54
Buraczki rządzą
Ewelina38 21.09.2013 19:21
moje ulubione ćwikła :)
Bernadeta1 19.07.2013 11:42
smaczny dodatek do obiadu i mięsa
pajbek 16.01.2013 14:58
Dobre do ziemniaczków i mięska :-) Super
IwonaKa 16.01.2013 12:19
robię tak samo,bardzo lubię do obiadku
Hanna10 16.01.2013 12:07
lubię:)
Kuchareczka2 16.01.2013 12:05
uwielbiam ćwikłę z chrzanem pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak