Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻÓWKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1-2 torebki
podudzia z kurczaka zagrodowego 2 szt
woda 2-5 l
pietruszka korzeń 1/2 szt
marchew 1 szt
pietruszka natka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻÓWKA

wodę wlewamy do garnka i gotujemy wkładamy mięso i gotujemy ok20-25min po czym wyjmujemy z wody i odkładamy do ostygnięcia. Na gotując wodę wrzucamy ryż(1lub dwie saszetki zależy jak gęstą zupę lubimy) oraz startą marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miejskości w miedzy czasie obieramy mięso od kości i kroimy w kawałki. Na koniec dokładamy mięso przyprawiamy i dodajemy natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.01.2013 18:02
bardzo smaczna
gosia56 16.01.2013 11:46
pyszna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak