Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z serc indyczych z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serce indycze 30 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 1
marchewka 1
przyprawy
bulion 1 kostka
papryka czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z serc indyczych z warzywami

Kroki postępowania

1
Serca przekroić na pół wzdłuż,oczyścić i dokładnie wymyć.
Zalać wodą i zagotować,podgotować 20 minut i odcedzić,dokładnie wypłukać z szumowin
i ponownie zalać wodą.
Dodać kostkę rosołową i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem.
Warzywa pokroić jak na foto
Krok 1 - gulasz z serc indyczych z warzywami foto
2
poddusić na patelni z dodatkiem soli,pieprzu i ostrej papryki.
Po około 40 minutach gotowania serc dodać warzywa i gotować razem do miękkości serduszek.
Krok 2 - gulasz z serc indyczych z warzywami foto
3
W razie potrzeby doprawić.
Podawać gorące,na talerzu posypać natką pietruszki.


SMACZNEGO
Krok 3 - gulasz z serc indyczych z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.07.2013 07:22
ładnie pokazane
DOROTA/PATI197799 16.01.2013 10:54
super przepis
Poison1988 16.01.2013 00:48
fajny przepis i świetne zdjęcie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak