Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie pieczeniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa wieprzowego łopatka 0,5 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól i pieprz
kajzerka 1 szt
mleko do namoczenia bułki
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
Sos pieczeniowy ciemny 1 opak
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie pieczeniowym

Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć. Cebulę obrać. Mięso wieprzowe zemleć w maszynce,razem z bułką i cebulą. Do mięsa mielonego dodać jajko,sól i pieprz,dokładnie wyrobić masą mięsną. Z masy formować owalne klopsiki,obtaczać w mące,smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. W rondlu zagotować 1 szkl wody z kostką rosołową,włożyć klopsiki i dusić kilka minut. Następnie sos pieczeniowy,rozmieszać w 1 szkl zimnej wody,wlać do klopsików,gotować ok.3 minut na wolnym ogniu. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 15.01.2013 21:20
pyszne
malaczarna23 15.01.2013 20:24
bardzo lubimy
Cynamonka 15.01.2013 20:09
z ryżem też można :)
Cynamonka 15.01.2013 20:09
z ryżem też można :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak