Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka selerowa z kukurydza i orzeszkami piniowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1/2 szt
kukurydza konserwowa 1 puszka
orzeszki piniowe 3 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
natka pietruszki
ogórek zielony 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka selerowa z kukurydza i orzeszkami piniowymi

Seler naciowy myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Ogórka zielonego myjemy i obieramy z skórki. Następnie kroimy w dużą kostkę. Kukurydze odcedzamy i dodajemy do sałatki. Orzeszki piniowe siekamy drobno i dodajemy do oleju rzepakowego -=mieszamy dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i sól do smaku. Taki sos dodajemy do sałatki -mieszamy. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do sałatki . Sałatkę chłodzimy i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 16.01.2013 22:21
za selerem nie przepadam.
Lemon 15.01.2013 16:14
super
Alex_M 15.01.2013 13:31
ciekawa salatka
manaika 15.01.2013 12:11
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak