Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki tradycyjne

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki suche mrożone 1 kg
żeberko wołowe 0,5 kg
marchew 2 szt
por
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
sól
pieprz
majeranek
imbir
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki tradycyjne

Kroki postępowania

1
flaki zalac wodą-zagotować-odcedzić i czynność tą powtórzyć
Krok 1 - flaczki tradycyjne foto
2
na żeberku ugotować rosół, dodając listek, ziele, pieprz w ziarenkach. Kiedy rosół będzie prawie gotowy dodajemy flaki i gotujemy na wolnym ogniu 1 godzinę. Następnie ścieramy marchew i dodajemy również resztę przypraw , gotujemy 45-55 minut
Krok 2 - flaczki tradycyjne foto
3
gotujemy aż flaki będą miękkie, doprawiamy dość pikantnie
Krok 3 - flaczki tradycyjne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.06.2013 08:44
świetny przepis
Rafał10 28.01.2013 10:04
do flaczków przekonywałam się 20 lat :) Teraz je wprost uwielbiam :)
Anna169Hosz 22.01.2013 19:22
Nie ma jak flaczki- bardzo lubię.
kuklik 16.01.2013 19:22
pyszności
owca441 15.01.2013 20:18
swietne
halina17 14.01.2013 21:53
Uwielbiam flaki.
jasiek 14.01.2013 21:41
fajny przepis choć nie mogę się przekonać do flaków
meg1984 14.01.2013 19:48
przepraszam za tyle komentarzy takich samych, internet się zawiesza i myślałam, że się nie dodało :(
meg1984 14.01.2013 19:46
od niedawna lubię flaki, pysznie wyglądają :)
meg1984 14.01.2013 19:46
od niedawna lubię flaki, pysznie wyglądają :)
meg1984 14.01.2013 19:46
od niedawna lubię flaki, pysznie wyglądają :)
meg1984 14.01.2013 19:46
od niedawna lubię flaki, pysznie wyglądają :)
meg1984 14.01.2013 19:46
od niedawna lubię flaki, pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak