Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pieczarkarze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 75 dag
drożdże 3 łyżeczki
mleko 1,5 szklanki
jajko 3 sztuki
sól 1,5 łyzeczki
cukier 6 łyżeczek
masło 9 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pieczarkarze

Kroki postępowania

1
szykujemy sobie składniki. Mleko najlepiej aby nie było z lodówki, takie ciepłe proponuje.

Do miski musimy przesiać mąkę. Dodajemy sól.
Krok 1 - ciasto na pieczarkarze foto
2
Drożdze z cukrem rozpuszczamy w mleku. Dodajemy do mąki.
Krok 2 - ciasto na pieczarkarze foto
3
Zagniatamy i odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia, następnie dodajemy do nich roztopione masło Dodajemy jajko i zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na 20 kolejne minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak