Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej, fety i tuńczyka.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
feta 1 kostka
cebula czerwona 2 sztuki
majonez
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej, fety i tuńczyka.

Kapustę pokroiłam na mniejsze kawałki i przełożyłam do miski.Fetę i czerwoną cebulkę pokroiłam w kostkę i także dodałam do kapusty.Tuńczyka odsączyłam z zalewy i rozdrobniłam.Dodałam tuńczyka do reszty składników. Do wszystkich składników dodałam majonez.Wszystko posypałam pieprzem i suszoną natką pietruszki.Całość dokładnie wymieszałam.
Sałatka od razu jest gotowa do spożycia.Mało przy niej pracy,a jest smaczna i sycąca. Wymaga użycia niewielu składników,niewiele też trzeba się wysilić podczas jej doprawiania, bo wszystkie składniki mają swoje wyraziste,specyficzne smaki zatem doprawiamy pieprzem i suszoną natką pietruszki jedynie odrobinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.02.2013 23:11
świetne połączenie
Anna152 12.02.2013 10:23
super
Rafał10 14.01.2013 17:29
mniam !!! Kocham fetę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak