Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na ciemnym cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier 3/4 szkl
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
śmietana 3 łyżki
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na ciemnym cieście

Margarynę posiekać, dodać wszystkie składnik na ciasto i zagnieść. Następnie zawinąć w folie i odstawić do lodówki na ok godzine. Ciasto podzielić na 2 części , pierwsza zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno blaszki.

Masa serowa:

1.5 kg mielonego twarogu
25 dkg margaryny
2 szklanki cukru
6 jaj
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
rodzynki

Miękką margaryne ucierać z cukrem dodając żółtka , twaróg ,mąke ziemniaczaną i rodzynki. Z białek ubić pianę i na końcu delikatnie połączyć z masą serową. Na ciasto wyłożyć masę serową i zetrzeć druga część ciasta.
Piec ok godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 09.03.2013 22:34
Zjadłabym kawałeczek.
MAR3STA 09.01.2013 15:57
smaczny sernik
aisza1 09.01.2013 12:00
mniam
Milena87 07.01.2013 22:14
Pyszny sernik
misia53 07.01.2013 21:28
fajny taki serniczek , robię podobnie tylko w mniejszych proporcjach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak