Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z ciasteczkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztu
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
biszkopty okrągłe 1 paczka
budyń waniliowy 2 opakowania
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
cukier 2 łyżeczki
cukier puder wg uznania
kieliszek spirytusu 1 kieliszek
rum 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z ciasteczkami

Białka ubić, dodać cukier. Dodać żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt - 180 st. C, 20 minut. Gdy się upiecze przekroić na pół. Zrobić galaretkę jak napisano na opakowaniu. Zrobić masę: ugotować budyń, ostudzić. Utrzeć margarynę i dawać po łyżce budyniu aż do skończenia. Dodać spirytus. Wlać lekko tężejącą galaretkę. Wymieszać. Pół masy rozsmarować na dolnym biszkopcie. Na to położyć pomoczone w rumie biszkopty. Na biszkopty dać resztę masy i przykryć drugą częścią biszkoptu. posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.03.2012 10:22
pycha
maciek7 29.11.2011 18:44
super
Juleczka20 04.07.2011 14:36
świetne
malaczarna23 04.07.2011 13:32
biszkopt z biszkoptami:) świetny
IlonaAlbertos 07.02.2011 15:17
Wygląda apetycznie.
ElizaT 21.01.2011 18:32
niezły jest
PaniMISIOWA 07.01.2011 17:17
fajny
justyna111 14.09.2010 17:01
pewnie smaczny
Lidia11 14.09.2010 15:04
super
wedith1 14.09.2010 09:05
Fajniutki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak