Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z ananasem

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja Ciasto Naleśnikowe-2 sztuki
mąka pszenna do smaku
mleko do smaku
przyprawy do smaku
filety rybne Ryba i marynata-1 kg
ananas w puszce 1 opakowanie
ketchup 5-6 łyżek
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z ananasem

Zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Doprawić a nawet lekko przesolić.
Rybę pokroić w kawałki. Maczać w cieście i usmażyć na oleju na złoty kolor. Poczekać aż wystygnie.
Cebulę usmażyć na złoty kolor na 1 łyżce oleju(przyprawić lekko), wystudzić.

Ananas pokroić w kostkę.
Do wystudzonej cebuli dodać ananasa razem z sokiem, ketchup i koncentrat. Wymieszać.

Rybę układać warstwami w misce polewać ananasową marynatą. Można delikatnie przemieszać żeby marynata wszystko pokryła.
Odstawić do lodówki na ok. 10 godz.

Trzymamy w chłodnym miejscu. Cebula powoduje szybsze psucie się potrawy. Należy na to uważać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motylwe 09.01.2013 11:57
też chętnie wypróbuję
gosia56 09.01.2013 11:30
robię z brzoskwinią ale z ananasem tez muszę spróbować
Alex_M 09.01.2013 11:19
ryba z ananasem? ciekawe! musze sprobowac
anja3107 09.01.2013 11:08
super
sara1 09.01.2013 11:07
pysznie wyglądają
mela25 09.01.2013 09:52
pyszne
Katarzyna54 09.01.2013 09:42
mniam
ONY_za_kare 09.01.2013 09:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak