Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ser camembert w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 10 dkg.
jajko
mąka 4 łyżki
sól
sałata strzępiasta 1 główka
papryka czerwona 1 szt.
owoce kandyzowane 1 puszka
żurawina
camembert 2 okrągły

Przepis i sposób przygotowania na: ser camembert w migdałach

ser pokroić na ósemki,do naczynia wsypać mąkę,do drugiego wbić jajko dodać sól oraz paprykę słodką i rozkłócić,do trzeciego naczynia wsypać posiekane płatki migdałowe 1/2 opakowania.Kolejno moczyć kawałki sera zaczynając od mąki,poprzez jajko na koniec migdały jak będą się przyklejać do rąk to podsypywać pozostałymi z paczki i układać na rozgrzanym oleju bądź oliwie smażyć na lekko złoty kolor z obu stron.Sałatę opłukać osuszyć i układać na półmisku na wierzch układać usmażony ser wokoło umytą pokrojoną paprykę czerwoną w paski oraz osączone owoce kandyzowane,na każdy kawałek sera położyć odrobinę żurawiny,podawać z bagietką i czerwonym winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak