Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna pasta z awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt
czosnek 4 ząbki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna pasta z awokado

Awokado wydrążamy, wrzucamy do miseczki. Dodajemy przeciśnięte 4 ząbki czosnku i przyprawy: paprykę słodką i ostrą, pieprz czarny, kilka kropel soku z cytryny. Jako, że awokado zawiera dużo tłuszczu- nie dodaję ani śmietany, ani oliwy. Blenderujemy.
Tę pastę przygotowywałam do tuńczyka, który będzie z nią pieczony w folii. Dodałam zatem dużo więcej cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 02.01.2013 19:25
ciekawe smaki
marta34 02.01.2013 18:38
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak