Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki na ostro

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Krewetki black tiger 200 g
olej z orzechów włoskich 2 łyżki
sezam 1 łyżka
ziarna słonecznika 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 200 g
pomidory suszone 1 z bazylią
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki na ostro

Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. Krewetki płuczemy i dodajemy do przygotowanej marynaty. Zostawiamy na ok. 15 minut. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami (u mnie 10 minut). Piekarnik nagrzewamy do 200C i przygotowujemy saszetkę z papieru do pieczenia (papier do pieczenia ucinamy na szerokość ok. 15cm, na środek układamy krewetki, a końce zbieramy do siebie i związujemy dratwą). Tak zapakowane krewetki pieczemy przez ok. 15-20 minut. Podajemy z ryżem na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 28.02.2014 08:45
Pyszne danie, uwielbiam owoce morza :)
IwonaDD 22.10.2013 13:51
bardzo smaczne
Katarzyna59 16.07.2013 07:26
smaczne krewetki
Habibi 02.01.2013 21:41
To coś dla mnie :) Każde krewetki - na ostro i nie na ostro ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak